Marjan Kammari
Marjan Kammari on Lahdessa viidettä vuotta ja nyt uudessa osoitteessa Hämeenkatu 13.

Marja Manninen aloitti Marjan Kammarin toiminnan Helsingissä 1988 ensin Hakaniemen Hallin toisessa kerroksessa ja siirtyi sitten kolmen vuoden kuluttua kadun toiselle puolelle omaan toimitilaan, hallin viereen Hakaniemen torikatu 4:ään, jossa liike toimi 20 vuotta. Toiminta on jatkunut Lahdessa vuodesta 2011 lähtien kolmessakin paikassa ja nyt lopulta neljännessä Hämeenkatu 13:ssa.

Taustana Marjan tekemille käsinukeille, marioneteille, keppinukeille, piilopettereille ja monille muille tuotteille on ollut nukketeatteriharrastus, joka alkoi vuosia kestäneillä Sirppa Sivori-Aspin ja Mirjam Skarpin 80-luvulla vetämillä Työväenopiston nukketeatterikursseilla, joita aina täydensivät kansainväliset, kesäisin Vaasan kesäyliopiston nukketeatterifestifaaleilla pidetyt täydentävät opinnot.Nyttemmin Marjan Kammarista löytyy omien nukkien lisäksi valikoima soittorasioita, 50-luvulle tyypillisiä peltileluja sekä erilaisia puuleluja. Pienille sopivissa palapeleissä on suuria paloja ja selkeitä muotoja, minkä vuoksi pelien kokoaminen onnistuu riittävän helposti. Vaikka kauppa on kooltaan pieni, kannattaa sinne tulla etsimään erikoista suomalaista käsityötä ja perinteisiä lahjatavaroita. Ja erittäin suosituiksi osoittautuneita ranskalaisia Djeco-tuotteita.

Nähtävyydeksi voi sanoa myös Marjan Kammarin lähes kuukausittain vaihtuvaa näyteikkunaa, jossa tuotteet esiintyvät vuodenaikaan sopivassa ympäristössä.